2009-02-04 18:21:00• hírek • Szatmar.ro

Határ a csillagos ég

Több mint két milliárd eurót fizetnek majd az angol Premier League közvetítési jogáért.

Újabb három évre, 2010 és 2013 közötti periódusra, kelt el az angol labdarúgó Premier League mérkőzéseinek a közvetíti joga, amiért több mint két milliárd eurót tehet zsebre az Angol Labdarúgó Szövetség, az FA.

 

Ezt az összeget azonban nem egy, hanem három tévétársaság pengeti majd ki. A legtöbbet a brit BSkyB fizetéses csatorna fizethet, amely a hat, ún. közvetítési csomagból négyet vásárolt meg. Ez azt jelenti, hogy a Rupert Murdoch médiacézár által birtokolt társaság a szezononkénti 138 mérkőzésből 92-t közvetíthet. Az elmúlt 17 évben egyeduralkodó csatorna 1,47 milliárd eurót fizet majd a következő három évben.

A fennmaradó két csomagért az amerikai ESPN és az ír Setanta között dől el majd a befutó és még nem lehet tudni, hogy mennyit fizetnek, de az előző három évre az utóbbi csatornának 440 millió eurójába került ugyanez a csomag. Emellett a BBC a múlt héten vette meg az összefoglalók közvetítésére feljogosító csomagot 194 millió euró fejében.

Összehasonlításképpen a román bajnokság 2008 és 2011 közötti összes mérkőzéséért 102 millió eurót fizetett az RDS-Antenna páros.

A Manchester United a 2008-as bajnoki címét ünnepli

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: